Stres je naš življenjski sopotnik, vendar ni vedno naš prijatelj

/ / Izdelki, Strokovno

Ali ste vedeli, da ljudje v dnevu v budnem stanju proizvedemo približno 6000 misli? Torej vsako minuto nam skozi možgane švigne približno šest misli, vsakih deset sekund nova.

Približno 95 % naših misli je ponavljajočih

V običajnih dneh se svojih številnih misli niti ne zavedamo. In ker so večinoma avtomatske, so postale naša navada. Dogajajo se nam takrat, ko počnemo rutinske stvari, kot je na primer oblačenje, pospravljanje, kuhanje, celo med vožnjo avtomobila nas spremljajo. Brbotanje misli se nadaljuje do spanja in če smo šli pozno spat, nas lahko nadlegujejo še ponoči.

 

Pozitiven stres nas ohranja žive

Stres je odziv telesa na zunanje in/ali notranje dražljaje. Je nujen in koristen za naše življenje. Zatorej se nam stresa ni treba bati, prav nasprotno, zelo je dobrodošel; zaradi pozitivnega stresa lahko zjutraj vstanemo, skrbimo zase, smo odprti in pozorni na dogodke, druge in sebe.

 

Kaj pa, ko je stresa preveč in nas prevzamejo negativne misli?

Problem nastane, ko je stresa preveč. Saj veste, ko ste v stalnem krču, ko vam stvari uhajajo izpod nadzora in se ne prepoznate več. Obdajajo vas lahko negativne misli, razmišljate o partnerju, s katerim vam zadnje čase ne gre, o službi, ki vas ne zadovoljuje, finančnih težavah, ali pa imate različne strahove- ti vam povzročajo izjemno škodljive in negativne misli. In ker imamo ljudje nagnjenje k negativnim mislim, je soočanje s tem lahko (pre)velik izziv in nam povzroča neželeni stres. Posledično slabo spimo, nimamo prave energije, mogoče se zredimo in se na splošno slabo počutimo v svoji koži.

Če negativnega stresa ne jemljemo resno, si lahko nakopljemo še dodatne zdravstvene težave.

 

Ne čakat, da crkne avto

Naše misli nas oblikujejo. In kar mislimo, to smo. Če samo pomislimo:

 • koliko energije in časa bi lahko prihranili, če bi lahko zmanjšali ali omejili naše negativne misli,
 • koliko več pozornosti bi bili sposobni imeti,
 • in koliko več notranjega miru, radosti in sreče bi lahko užili, če bi lahko pritisnili na gumb stop in ugasnili naše misli, ki nam nič ne doprinesejo v življenju.

Naj vas nekaj vprašam, ali ugasnete motor, ko parkirate avto? Ga pustite, da ‘teče’ ves čas, ko ne sedite v njem? Mislim, da ne. Ugasnete ga.

 

Torej, kako ugasniti svoje misli, tiste obremenjujoče in negativne?

Primerjava z avtom je resda zelo plastična, ampak želim, da razumete. Če imate avto ali ga upravljate, potem ga sigurno peljete na popravilo, če je kaj narobe. In dotočite gorivo, ko mu ga zmanjka. To se vam najbrž zdi najbolj normalno.

Avto je seveda stvar, predmet, nima čustev, ni ga sram, vseeno mu je zase, še manj za vas.

Kaj pa vi? Greste brez goriva naprej? Imate redne servise in popravila?
Brez rednega vzdrževanja pač ne moremo naprej. Odgovorni smo poskrbeti zase. Za tiste vidne in nevidne dele, za naše šibke točke in bolečine.

Pomembno je, da se zavedamo in prepoznamo, da smo v prevelikem stresu. Če nas skozi večino dneva preganjajo negativne misli in nismo tiste prave volje, potem je to primeren trenutek, da se ustavimo, razmislimo in se vprašamo: Kaj lahko naredim takoj, da bom bolje?

 

Obstaja naravna rešitev za stres

Gre za pravi energijski boost, ki vam bo zagotovo pomagal, še posebej če se najdete v spodnjih opisih:

 • slabo spite,
 • imate nihanja razpoloženja,
 • ste nemirni in živčni,
 • težko se zberete,
 • težko si zapomnite,
 • imate negativne misli in stalne strahove,
 • ste v pomanjkanju energije za karkoli.

Imela sem vse zgoraj naštete simptome in še druge, ki so se razvili iz teh. Na primer, da sem se hitro vznemirila za nepomembne stvari in nikakor nisem znala določiti, kaj se mi dogaja. Vedela pa sem, da nekaj moram narediti, ker sem se počutila obupno.

In tole mi je izjemno pomagalo. Popolnoma naravno in organsko. Moje počutje je bilo že v nekaj dneh veliko boljše, bolj pozitivno in odprto sem gledala na težave in prvič po dolgem času sem spet videla priložnost za soočanje in reševanje izzivov.

Če se tudi vi vrtite v spirali negativnih misli in neželenega stresa, vas bo zagotovo navdušil Bio kompleks za dobro počutje ADAPTO GENIE. V njem je idealna kombinacija učinkovin:

 • ekološka Ashwagandha®, ki pomaga znižati stresne hormone in izboljša spanje.
  V študiji je izvleček ašvagande zmanjšal stresne hormone za skoraj 28 %. Testna skupina, ki je jemala ašvagando, je po 60 dneh občutila zmanjšanje anksioznosti in nespečnosti za skoraj 70 %.
 • ekološki izvleček melone Extramel®, ki zmanjšuje stres, izboljša spanje in kognitivne funkcije.
  V študiji je izvleček melone Extramel® že po 28 dneh povzročil za 63 % zmanjšanje razdražljivosti in vznemirjenosti.
 • ekološki izvleček žafrana Safr’Inside™,ki spodbuja dobro počutje in dviga razpoloženje.
  Študija je dokazala, da je 78 % udeležencev testa z izvlečkom žafrana Safr’Inside™ po 14 dneh čutilo boljše čustveno ravnovesje, večji optimizem in občutek sreče.

Z uživanjem dveh kapsul na dan (eno zjutraj in eno zvečer), boste že v 28 dneh doživeli občutne spremembe vašega razpoloženja, lahkotnejše boste preživljali naporne dneve, imeli boste več energije in zbranosti, vaše spanje se bo izboljšalo. Ker to ni zdravilo, ki učinkuje takoj (in seveda lahko prinese neželene stranske učinke!!!), bodite strpni in verjemite, da je za vaše telo odlično poskrbljeno, saj se mora postopno in naravno pozdraviti in postaviti v ravnovesje.

 

Brezkompromisna kakovost OGAENICS

ADAPTO GENIE ni samo odličen Bio kompleks za dobro počutje, ampak je edinstven izdelek vrhunskega nemškega proizvajalca Ogaenics.

Vsi izdelki Ogaenics so:

 • 100 % certificirano ekološki in rastlinski,
 • brez dodatkov in sintetičnih sestavin, vsebujejo izključno uporabne sestavine,
 • dokazano učinkoviti, saj delujejo v skladu z medicinskimi standardi,
 • laboratorijsko preverjeni glede kakovosti in varnosti izdelkov,
 • PETA- Approved Vegan, kar pomeni, da ne izvajajo nobenih poskusov na živalih,
 • trajnostno pakirani, saj so vsi izdelki iz recikliranih materialov (steklo, papir).

 

Stres je nesporen spremljevalec našega življenja, ki ima svojo vlogo pri vzdrževanju zbranosti in produktivnosti. Prav tako nam pomaga pri soočanju s težavami in iskanjem rešitev. A če stresa postane preveč in ga ne zmoremo obvladovati, lahko začne negativno vplivati na naše zdravje in dobro počutje.

Obstajajo številne metode za zmanjševanje stresa, med katerimi je lahko tudi uporaba naravnega prehranskega dopolnila ADAPTO GENIE.

Stresa ne jemljite kot nepremagljivega sovražnika, ampak kot priložnost za rast in razvoj. S pravilnimi pristopi, vključno z naravnimi rešitvami, lahko prevzamete nadzor nad svojim življenjem in ga napolnite z notranjim mirom ter pozitivno energijo.