FORGOT YOUR DETAILS?

O nas

Dejstvo, da so tla izropana in da nam zaradi stresa primanjkuje vitaminov in mineralov, me ni nikoli premaknilo do te točke, da bi začela z rednim jemanjem sintetičnih dopolnil.

Pri 15. letih so mi postavili diagnozo Hashimoto tiroiditis, za katerim zboli vsaka peta ženska. In pri boleznih ščitnice, kot tudi pri ostalih, sem odšla domov z dvema škatlama tablet in opozorilom: "Tablete boste morala jesti do konca življenja."

Doma sem gledala te tablete in se odločila, da jih NE BOM jemala ter pričela z raziskovanjem svojega zdravja. Ščitnico sem si pozdravila v dveh mesecih s pomočjo "alternativne" medicine (le zakaj se imenuje alternativna, če obstaja dlje časa kot klasična medicina?). Zanimivo, da na bolezni ščitnice vplivajo pomanjkanje joda, selena in vitamina D, stres pa tudi jemanje zdravil. Vsaka dva meseca sem jemala antibiotike zaradi ponavljajočega vnetja mehurja in zadnji pregled krvi leta 2022 je še vedno, po skoraj desetih letih prekinitve jemanja tablet, pokazal sledi antibiotikov v krvi.

Zdravila so 3. največji vzrok za prezgodnjo smrt, takoj za rakom in boleznimi srca. Jemljemo jih preveč, stranski učinki pa se nalagajo.

Pri 24. letih sem odkrila ajurvedo in kasneje Šolo ajurvede tudi zaključila. Tam je že več kot tisoč let znano, da izolacija določenega vitamina nima enakega učinka, kot če zaužijemo celoten sadež. Npr. vsak delček jabolka ima funkcijo, da vitamini v njem preživijo in se tudi dobro absorbirajo v telo. Pričela sem z jemanjem ajurvedskih dopolnil, ki so sestavljena iz rastlin (ašvaganda).

Ko sem leta 2023 odkrila dopolnila izključno iz visokokakovostne ekološke hrane (Ogaenics in GSE), kjer so bile narejene raziskave, katera hrana ima visoko vsebnost minerala in vitamina, ki ga iščemo, sem se zelo razveselila. Prvič zato, ker želim svojemu organizmu pomagati na naraven način, drugič pa zato, ker zdaj lahko določene vitamine dobim tudi takrat, ko za določen sadež ni sezone (npr. melona in brokoli). Poleg tega pa ta dopolnila vsebujejo tudi ajurvedska zelišča, ogromno gob in alg, za katere danes vemo, da pomagajo pri marsikateri težavi.

Izogibam se sintetičnim tkaninam, zato tudi ne bom pristajala na to, da laboratorijske izdelke vnašam v telo. Naše telo je adaptirano na hrano, zato dobrodošli na pravahrana.si, kjer lahko vsako dopolnilo tudi odprete in iz kapsule stresete pravo hrano :)

Moja vizija, in vizija blagovne znamke Prava hrana, je, da Slovenijo podprem z naravnimi dopolnili, ki jih lahko jemljemo brez slabe vesti ter s tem vplivam tako na zdravje ljudi kot tudi na naravno zdravljenje. Prav tako bom nadaljevala z izobraževanji, da povečam ozaveščenost, kaj vse uživamo. Zato se naročite na moj Youtube kanal, kjer boste našli veliko uporabnih vsebin.

V kolikor kdo začuti željo po svoji čajnici - z našimi čaji ali franšizni trgovini, prosim vstopite z mano v stik. Vedno imamo odprta vrata za samoiniciativne posameznike :)

Nina Dušić Hren
Ponosna lastnica treh blagovnih znamk

Prava hrana - Nina Dušić Hren
Nina Dušić Hren

Spremljaj tudi naš YouTube kanal, kjer objavljamo različne vsebine na temo zdrave prehrane in zdravega načina življenja.

Kmalu prihaja tudi aplikacija za POŽIVITEV ŽIVLJENJA

Spremljaj naša družbena omrežja in bodi na tekočem.

TOP