FORGOT YOUR DETAILS?

Vitamin D3 Kapljice / Vitamin D3 Tropfen

 • Prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema, k ohranjanju normalnih kosti in prispeva k vzdrževanju normalnega delovanja mišic.
 • Prehransko dopolnilo.
 • Ne vsebuje glutena, laktoze, umetnih dodatkov in soje.
 • Vegetarijansko.
 • 1 kapljica = 1.000 IU.
 • 50 ml.

18.40 

Način uporabe:

 • Priporočeni odmerek:
  1 kapljica 1-krat na dan.
 • 1 kapljica (0,03 ml) vsebuje 1000 I.U. vitamina D3.
 • Dragocene sestavine so optimalno zaščitene v visokokakovostni embalaži iz jantarnega stekla.

 

Vitamin D prispeva k:

 • normalnemu delovanju imunskega sistema
 • ohranjanju normalnega stanja kosti
 • ohranjanju normalnega delovanja mišic

Skoraj vse življenje na Zemlji, tako rastlinsko, človeško kot živalsko, potrebuje sončno svetlobo, da lahko živi in uspeva. Za nas ljudi se to konkretno kaže tudi v obliki sončnega vitamina D, ki je vključen v številne presnovne procese v telesu. Prispeva na primer k normalnemu delovanju imunskega sistema in k normalni ravni kalcija v krvi, kar pripomore k ohranjanju normalnih kosti in zob. Za naše zdravje je zato zadostna preskrba z vitaminom D nepogrešljiva.

Vitamin D – sončni vitamin
Vitamin D ima med vitamini posebno mesto, saj je edini vitamin, ki ga naše telo lahko proizvaja samo. Vse, kar telo potrebuje, je neposredna sončna svetloba na koži. Telo 80 % potreb po vitaminu D pokrije samo – s pomočjo sonca. Ob zadostni izpostavljenosti UV-žarkom koža proizvaja vitamin D v količini, ki ustreza telesnim potrebam. Vendar je količina vitamina D, ki jo telo lahko proizvede samo, odvisna od številnih dejavnikov, kot so kraj bivanja in položaj sonca, starost, način življenja in nenazadnje, tip kože.

Vsakdo, ki v katerem koli letnem času veliko časa preživi na prostem in se uravnoteženo prehranjuje, lahko pričakuje, da bo imel zadostno količino vitamina D. Danes pa tako otroci kot odrasli veliko časa preživijo v zaprtih prostorih. Zaradi spremenjenih življenjskih razmer telo pogosto nima možnosti proizvesti dovolj vitamina D. Poleg tega se s staranjem sposobnost kože, da proizvaja vitamin D, znatno zmanjša. Če se poleg tega manj časa zadržujemo na prostem in je zato koža manj izpostavljena sončni svetlobi, se tvorba lastnega vitamina D v telesu še dodatno zmanjša.

Preostalih 20 % potreb po vitaminu D mora telo pokriti s hrano. Vendar so živila z visoko vsebnostjo vitamina D izjema. Največja koncentracija je v mastnih ribah, na primer v lososu, pa tudi v jajcih in mleku. Zato vnos s prehrano žal ni vedno zadosten. V tem primeru je pomembno, da organizem podprete z visokokakovostnim prehranskim dopolnilom.

V naših kapljicah z vitaminom D3 uporabljamo naravni holekalciferol iz lanolina. Lanolin, znan tudi kot volneni vosek ali volnena maščoba, izvira iz žlez lojnic ovc in nastane kot ostanek vode po pranju volne. Lanolin ni le naravni izdelek za zaščito kože, temveč vsebuje tudi aktivno obliko vitamina D: vitamin D3. To je tudi oblika vitamina D, ki ga naše telo lahko proizvede samo s pomočjo sončne svetlobe. Visokokakovostno kokosovo olje MCT je nosilec vitamina D3. Olje MCT je kratica za srednjeverižne trigliceride, tj. srednjeverižne maščobne kisline.

Podrobnosti o izdelku:

Sestavine: MCT olje (kokosovo), vitamin D3 (holekalciferol).

Hranila / dnevni odmerek (1 kapljica) (% PDV) (**): vitamin D3 25 µg (500%).

(**) Odstotek referenčne vrednosti v skladu z VO(EG) 1169/2011, PDV= priporočen dnevni vnos.
(*) Referenčna vrednost ni na voljo.

Prehranska dopolnila niso nadomestilo za uravnoteženo in raznoliko prehrano ter zdrav način življenja.

Hranite izven dosega majhnih otrok.

Shranjujte na hladnem (< 25°C) in suhem mestu z zaprtim pokrovom.

Proizvajalec: GSE Vertrieb GmbH, Nemčija.

Distributer za Slovenijo: Saol center d.o.o., Teharska cesta 4, 3000 Celje.

TOP