FORGOT YOUR DETAILS?

Konjak v prahu / Konjac Glucomannan pulver (Bio)

 • Bio Konjac je primeren za hujšanje, veganski in brez okusa.
 • Vpliva na občutek sitosti.
 • Prehransko dopolnilo certificirane ekološke kakovosti.
 • Ne vsebuje: glutena, laktoze, umetnih dodatkov, soje.
 • Vegansko.
 • 135 g = 45 dni.

25.29 

Način uporabe:

 • Priporočeni odmerek:
  1 merilno žlico (1,2 g) 3-krat na dan pred obrokom z veliko tekočine (1-2 kozarca vode à 200 ml).
 • Dragocene sestavine so optimalno zaščitene v visokokakovostni embalaži iz jantarnega stekla.
 • Pozitiven učinek dosežemo le z dnevnim vnosom 3 g glukomanana v treh obrokih po 1 g v kombinaciji z 1-2 kozarcema vode pred obroki in kot del nizkokalorične prehrane.

OPOZORILO: Zaradi deleža nabrekljivih prehranskih vlaknin obstaja nevarnost zadušitve, če zaužijete premalo tekočine, zlasti pri osebah, ki imajo težave s požiranjem. Priporočamo, da izdelek zaužijete z veliko vode.

 

Rastlina konjak (Amorphophallus konjac) je izhodiščni proizvod za BIO konjak – nasičeni prah glukomanana podjetja GSE Vertrieb. Konjac moka se pridobiva iz zmletega in posušenega korena rastline konjac. Ta moka je še posebej bogata z glukomananom (približno 40 %), ki je bistvena sestavina praška. Z naravnim postopkom ekstrakcije se pridobi ekstrakt z vsebnostjo glukomanana najmanj 85 %. Ta visoka vsebnost glukomanana je pomembna za zagotavljanje učinkovitosti praška.

Glukomanan ima eno največjih znanih sposobnosti vezave vode med vsemi naravnimi izdelki, saj lahko veže do 100-krat večjo količino vode, kot je njegova lastna masa. To je tudi razlog za njegovo uporabo v dietnih izdelkih. Izvleček konjaka z visoko vsebnostjo glukomanana se običajno raztopi v vodi in popije pred obrokom. Zaradi visoke sposobnosti glukomanana, da veže vodo, se ta v želodcu “zgosti”. Nastane zelo viskozna tekočina, ki povzroči dolgotrajen občutek sitosti.

Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) je v svojem mnenju z dne 9. decembra 2010 pri izvajanju uredbe o zdravstvenih trditvah ocenila, da so znanstveni dokazi o učinkovitosti glukomanana potrjeni. Tako je na izdelkih z zadostno količino glukomanana dovoljeno navesti naslednjo trditev: “Prispeva k zmanjšanju telesne teže, če oseba s prekomerno telesno težo dnevno zaužije vsaj 3 g glukomanana v treh obrokih po vsaj 1 g z 1-2 kozarcema vode pred obrokom.”

Podrobnosti o izdelku:

Sestavine: ekološki izvleček iz korenine konjaka (Amorphophallus konjac) z najmanj 85-odstotno vsebnostjo glukomanana.

* iz ekološke pridelave.

Certificiranje: DE-ÖKO-005.

Hranila / dnevni odmerek (3,6 g) (% PDV) (**): glukomanan 3 g (*).

(**) Odstotek referenčne vrednosti v skladu z VO(EG) 1169/2011, PDV= priporočen dnevni vnos.
(*) Referenčna vrednost ni na voljo.

Povprečne hranilne vrednosti v 100 g in v 3,6 g: energijska vrednost 770 kJ/192 kcal in 28 kJ/7 kcal, maščobe <0,3 g in <0,01 g, od tega nasičene maščobne kisline 0 g in 0 g, od tega mononenasičene maščobne kisline 0 g in 0 g, od tega večkrat nenasičene maščobne kisline 0 g in 0 g, ogljikovi hidrati 2,1 g in 0,08 g, od tega sladkorji 0,15 g in 0,005 g, prehranske vlaknine 89,44 g in 3,22 g, beljakovine 1,1 g in 0,04 g, sol 0,012 g in 0,0004 g.

Prehranska dopolnila niso nadomestilo za uravnoteženo in raznoliko prehrano ter zdrav način življenja.

Hranite izven dosega majhnih otrok!

Shranjujte na hladnem (< 25°C) in suhem mestu z zaprtim pokrovom.

Proizvajalec: GSE Vertrieb GmbH, Nemčija.

Distribucijo kontrolira SI-EKO-001.

Distributer za Slovenijo: Saol center d.o.o., Teharska cesta 4, 3000 Celje.

TOP