Ali je ta izdelek podprt s študijo?

/ /

Naslednje znanstvene študije so samo v informativne namene. Ni nujno, da se rezultati pojavijo pri vseh ljudeh. Ogaenics ponuja te informacije kot storitev.

Učinkovitost Bio-Lipowheat™ za suho kožo, gube in pomanjkanje kolagena je bila potrjena v šestih kliničnih študijah.

Občutki zategovanja so se znatno zmanjšali – ženske so poročale, da je bila njihova koža pomirjena in okrepljena. Povečana gostota kolagena v dermisu za napolnjeno kožo. Gostota kolagena se je po 12 tednih povečala za 50 %. Pri vseh se je pokazalo povečanje gostote dermisa.

Manj vidne gube – randomizirano dvojno slepo klinično preskušanje v primerjavi s placebom, Lipowheat 350 mg/dan, 64 žensk, 20 tednov. Gube so se zmanjšale po 8 tednih. 88 % žensk je poročalo o zmanjšanju gub.

Sveža, sijoča polt – dvojno slepo, randomizirano klinično preskušanje v primerjavi s placebom, 350 mg Lipowheat/dan, 64 žensk, 20 tednov Navlažena koža je videti bolj zdrava, bolj sijoča in ima bolj enakomerno polt. 3 od 4 žensk so ugotovile, da je njihova koža bolj sijoča. Hidrirana koža je videti bolj zdrava in sijoča z enakomernejšo poltjo.

“Polarni lipidi iz olja izvlečka pšenice izboljšajo poškodbe kože, ki jih povzroča staranje: dokazi iz randomiziranega, s placebom kontroliranega kliničnega preskušanja pri ženskah in študije ex vivo o eksplantatu človeške kože.” Boisnic, S. Časopis za kozmetično dermatologijo zv. 18.6 (2019)

“Vlažilni učinek prehranskega dopolnila izvlečka pšenice na žensko kožo: randomizirano, dvojno slepo, s placebom kontrolirano preskušanje.” Guillou, S. International journal of cosmetic science vol. 33,2 (2011)